KVIKTRAFIKSKOLE
KØBENHAVN
Blegdamsvej 42
2200 København N
KVIKTRAFIKSKOLE
AMAGER
Amagerbrogade 18
2300 København S
Man kan være heldig og slippe godt fra at overtræde færdselsloven. Men hvis man overtræder de fysiske naturlove for bilkørsel, følger straffen øjeblikkeligt i form af en ulykke, fordi man mister magten over bilen. Glatbanekursus handler om at forstå hvor vigtigt det er at tilpasse fart, styring og bremsning til forholdene. Her skal du erfare, hvordan det er at køre på våd eller tør belægning. Du lærer at reagere hurtigt og korrekt i de kritiske situationer. Du lærer bl.a. følgende:
– Hastighed, bremselængde, centrifugalkraft og vejgrebets udnyttelse.
– Bremse-/ og undvigemanøvrer på tør bane og i glat føre (med og uden ABS-bremser)
– At bevare herredømmet efter kørsel med det ene hjulpar ud/ned over højkant.
– Genvindelse af vejgrebet efter for-/baghjulsudskridning.
Inden du afprøver de enkelte teknikker, får du en grundig forklaring via video og af instruktøren. Du kører alene i bilen, men modtager instrukser over radioen. Der må være op til 6 elever ad gangen. Glatbanekursus varer 4 x 45 minutter, og det er sjovt og lærerigt. Husk at tage ansøgningen om kørekort og lektionsplanen med på glatbanen.
Det er din kørelærer der indstiller dig til glatbane, hvilket skal ske før den praktiske prøve. Undervisningen på glatbane fortages af en glatbaneinstruktør.
Den praktiske prøve gennemføres i en godkendt skolevogn, som du har øvet dig i hidtil og kender. Under kørslen sidder den prøvesagkyndige ved siden af eleven. Der skal køres efter de anvisninger om rute og manøvrer, som den prøvesagkyndige giver. Disse anvisninger gives tydeligt og i så god tid, at eleven kan opfatte og forstå dem. Hvis der er noget i anvisningerne, man ikke forstår eller er i tvivl om, bør man spørge den sagkyndige frem for at gøre noget forkert. Den prøvesagkyndige må i øvrigt ikke tvinge eleven ud i unormale færdselssituationer.
Prøven har normalt en varighed pa ca. 30- 45 minutter. Enkelte mindre alvorlige fejl kan ikke i sig selv medføre, at prøven bedømmes som ikke-bestået, idet kørslen skal vurderes som helhed. Kontrol af bilens lovpligtige udstyr indgår som et led i den praktiske prøve.
Umiddelbart efter prøven får du besked om du har bestået. Du får et midlertidigt kørekort med det samme, når du består.
Til den praktiske prøve skal du medbringe følgende:
1. Ansøgning om kørekort (husk underskrifterne)
2. Dit pas og evt. tidligere udstedt kørekort (sygesikringsbevis/dankort godkendes ikke som legitimation)
3. Din lektionsplan (logbogen)
Husk det er dit ansvar at medbringe dokumenterne til prøverne!
Vær opmærksom på…
at “lovpakken” indeholder 4 x 45 minutter på manøvrebane, 4 x 45 minutter på glatbane og 16 køretimer på vej i skolevognen (sammenlagt 24 kørelektioner). Du skal huske at det er et absolut minimumsantal lektioner og det er de færreste elever, som kan nøjes med dette timetal. En gennemsnitlig elev har behov for ca. 2 – 6 ekstra kørelektioner, som afregnes direkte med kørelæreren.
Bemærk! at du til den praktiske prøve selv skal betale leje af skolevogn som er kr. 1.000,-. Beløbet dækker køreprøven, gennemgang af teknikken, samt kørsel med sagkyndig.
For at få kørekort skal man have modtaget undervisning af en godkendt kørelærer og man skal være fyldt 17 år.
Man har mulighed for at starte på undervisningen 3 mdr. før man fylder 17 år.
Alt dette skal fordeles over minimum 14 undervisningsdage.
Den første gang du møder til teoriundervisning vil du få udleveret en lektionsplan som nøje beskriver hvad du skal igennem for at få kørekort.
Kviktrafikskole er nu åben igen, med både teoretisk og praktisk undervisning.
Der skal fremvises negativ coronaprøve eller coronapas ved al undervisning, både teoretisk og praktisk.
Teoriundervisning er startet op for nye elever.
Teoriundervisning starter op den 14. april for igangværende elever.
Vi glæder os til at have jer til undervisning igen.