Ofte stillede spørgsmål

Find svar på hvad du søger her

Ofte stillede spørgsmål

Her er en samling af ofte stillede spørgsmål

Undervisningen må påbegyndes 3 måneder før du fylder 17 år. Du kan tidligst aflægge teoriprøven 1 måned før du fylder 17 år. Den praktiske prøve må tidligst aflægges den dag du fylder 17 år.

Det er individuelt, men et normalt kursus tager ca. 3-4 mdr. Hvis du gerne vil have kørekortet hurtigt kan du vælge et lynkursus som tager ca. 4-6 uger.

Du kan komme ned til en af vores gratis introduktioner. Her vil vi fortælle dig alt om hvordan man tager et kørekort. Du kan efter introduktionen vælge om du gerne vil starte på køreskolen eller lige tænke over det.

Gratis introduktion betyder at du kan møde op til vores holdstart. Hvis du efter endt introduktion ikke har truffet en beslutning , behøver du ikke at tilmelde dig. Dette giver dig mulighed for at se køreskolen før du vælger at starte.

Nej, da vi helt bevidst har udeladt denne form for undervisning. Ifølge lovgivningen skal undervisningen være både pædagogisk og holdningsbearbejdende. Vi mener at Pc undervisning er upædagogisk og medfører at man ikke får lært teorien på den korrekte måde. Derfor kører vi kun med klasseundervisning hos Kviktrafikskole.

Vores teorilokaler ligger ikke på de dyreste lejemål og denne besparelse kan vi give videre til vores elever. Vores administrationsomkostninger er også meget lavere.

Teoriskemaet er inddelt med teori fra nr. 1 til 8.. Vores Teori kører hele året, uden at det tilhøre et bestemt hold du kan hoppe på hoppe af fra et hold efter behov.

Nej, da teoriundervisning og den praktiske undervisning følges ad. Man lærer noget i teori og skal efterfølgende afprøve det i praksis. Du får udleveret en lektionsplan til første teorilektion, den fortæller hvad der skal tages fra gang til gang.

Du skal som min. komme til teori 8 gange. Vi kører med ubegrænset teori på køreskolen, så teorien kan tages flere gange hvis man har behov for det.

Du kan tage teorien ligeså mange gange du har behov for uden yderligere omkostninger. I lovpakken har du adgang til ubegrænset teori i 12 mdr.

Det hedder en lovpakke, da det indeholder alle de lovpligtige timer der skal tages. En lovpakke indeholder teori, manøvrebane, køreteknisk anlæg (glatbane) og 16 lektioner på vej.

En manøvrebane er det sted du starter med din praktiske undervisning. Der er normalt 3 elever ad gangen på en manøvrebane. Det varer normalt 3 timer. En manøvrebane bliver også kaldt en kravlegård. Du skal lære at kravle før du kan gå.

Hvis man ikke har et specielt ønske om at få tildelt en bestemt kørelærer, vil køreskolen tildele den kørelærer som passer bedst med de tider man gerne vil køre.

Du kan altid skifte kørelærer i dit forløb hvis kemien mellem dig og din kørelærer ikke passer. Du betaler for dit kørekort og derfor skal du også være tilfreds med dit forløb. Du kan kontakte køreskolen hvis du ønsker at skifte kørelærer

Du får vist 25 billeder og til hvert billede er der fra 2 – 4 svarmuligheder. For at bestå teoriprøven må du højst have fejl i 5 billeder.

Der er normalt altid ventetid på en teoriprøve. Den normale ventetid er ca. 2-4 uger. Der kan være perioder hvor der er lidt længere ventetid på prøver.

Man kan tidligst aflægge teoriprøven 1 måned før man fylder 17 år.

En teoriprøve til alm. bil koster 800,- ( 600 til kommunen og 200 i administrationsgebyr) , En kontrollerende prøve koster 1100,- (890,- til kommunen og 210 i administrationsgebyr)

For at blive indstillet til en prøve skal du have følgende papir klar.
Ansøgningsskema (Fås på køreskolen eller manøvrebanen.)
Kopi af sygesikring (En almindelig sort og hvid kopi)
Førstehjælpsbevis (bestilles hos køreskolen)
Lægeerklæring (husk at medbringe pasfoto – bestille hos egen læge)
Alle papirerne afleveres samlet til skolen, Teoriprøven kan ikke bestilles før alle papirerne er blevet afleveret og godkendt. Det tager normalt 10dage at få godkendt papirerne.

Det betyder at der har været en anmærkning i lægeerklæringen og derfor skal embedslægen godkende papirerne. Det vil normalt tage lidt længere tid at få godkendt sine papirer. F.eks. kan embedslægen bestemme at kørekortet kun kan udstedes for 2 år ad gangen.

Nej den teoretiske prøve skal være bestået før den praktiske prøve kan bestilles.

Du får svar med det samme efter prøven.

Du tager kontakt til køreskolen som vil sørge for at bestille en ny teoriprøve til dig. Du skal betale for et nyt gebyr for at komme op til teoriprøven. Derfor er det vigtigt at man får øvet sig før man tager op til teoriprøven.

Ja, vi øver teoriprøver hver anden Torsdag. Torsdag i ulige uger.

Glatbanen bestilles igennem køreskolen efter en bestået teoriprøve. Du kan se oplysninger på din lektionsplan for bestilling af glatbanen. Den ligger typisk 1 uge før din praktiske prøve.

Du kan tidligst aflægge den praktiske prøve den dag du fylder 17 år.

Din kørelærer bestiller den praktiske prøve, når dig og din kørelærer i fællesskab vurderer at du er klar til at komme op.

Den praktiske prøve aflægges i skolebilen, dvs. den bil du har øvet i og kender.

Den praktiske prøve varer normalt 30- 45 minutter. Du bliver bedømt af en prøvesagkyndig (normalt politiassistent). Han indtager kørelærerens plads og vurderer om du har lært de nødvendige færdigheder og kan køre bilen sikkert gennem trafikken.
Prøven starter med undersøgelse køretøjets udstyr. Læs mere under bilens teknik.

Du må ikke holde pause i mere end 3 mdr. da dette vil medføre at du skal starte helt forfra.

Ja du kan få refunderet det resterende beløb, så længe lovpakken er gyldig.. Du betaler kun listeprisen for det du har taget og resten refunderes til din konto. Bemærk at en lovpakke kun er gyldig i 1 år fra købsdato. Overskrides pausereglen vil lovpakken ikke længere være gyldig.

Som udgangspunkt er Kørekortet gyldigt til du fylder 70 år, men skal fornys hvert 15 år, hos borgerservice med et nyt foto.

Fik du ikke svar på dit spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.